HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Tezli Yüksek Lisans Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Tezli Yüksek Lisans

Tezli yüksek lisans programı, bir öğrencinin belirli bir alanda derinlemesine araştırmalar yürüttüğü ve sonuçlarını bir tez olarak sunarak yüksek lisans derecesi aldığı bir programdır. Bu programda, öğrencilerin tezlerini hazırlamaları için genellikle 1,5 ila 2 yıl arasında bir süre verilir.

Tezli yüksek lisans programları, öğrencilere belirli bir konuda araştırma yapma, araştırma yöntemlerini uygulama ve sonuçları yorumlama gibi beceriler kazandırmayı amaçlar. Bu programlar, öğrencilere teorik bilgi ve pratik beceriler sağlar ve mesleki gelişimlerini destekleyerek kariyerlerinde ilerlemelerini sağlar.

Tezli yüksek lisans programları, farklı disiplinlerde ve farklı üniversitelerde sunulabilir. Öğrenciler, genellikle kendi ilgi alanlarına ve meslek hedeflerine göre bir tezli yüksek lisans programı seçerler. Tezli yüksek lisans programlarının tamamlanması, bir öğrencinin akademik kariyer yapmasına, araştırma veya danışmanlık pozisyonlarına başvurmasına ve kendi alanında uzman olarak tanınmasına olanak tanır.

Tezli yüksek lisans programları, öğrencilere araştırma yapma becerilerini geliştirme fırsatı sunarak, ileri düzey bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlar. Bu programlar, öğrencilerin bir konuda uzmanlaşmalarına ve gelecekteki kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olur.

Tezli Yüksek Lisans Süresi?

Tezli yüksek lisans programları genellikle iki aşamalı bir eğitim sürecine sahiptir: İlk yıl ders çalışmalarına odaklanılırken, ikinci yıl tez hazırlığına ayrılır. Bu şekilde, toplam eğitim süresi genellikle iki yıldır. Ancak, eğer öğrenci farklı bir alandan geçiş yapıyorsa, programın başında bir yıl sürecek bilimsel hazırlık dönemi gerekebilir. Bu durumda, tezli yüksek lisans programının toplam süresi üç yıla çıkabilir. Öte yandan, tezsiz yüksek lisans programları ise daha kısa süreli olup genellikle bir yıl sürer. Bu programların seçimi, öğrencinin akademik ve mesleki hedeflerine bağlı olarak değişiklik gösterir.