Bolu Çocuklarda Cinsel Gelişim Eğitimi Nedir

Bolu Çocuklarda Cinsel Gelişim Eğitimi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, çocukların cinsel gelişim dönemleri, cinsel sağlık, cinsiyet kimliği, cinsel istismar ve cinsel taciz konularında bilinçlenmeyi hedeflemektedir. Eğitim programı, çocukların cinsel gelişim sürecindeki farklılıklar, doğru iletişim yöntemleri, cinsel istismar ve taciz gibi konuları kapsar. Ayrıca, çocuklara cinsel sağlık, cinsiyet kimliği ve kişisel sınırlarını belirleme konularında da bilgi verilir.

Eğitim programının amacı, çocukların cinsel gelişim sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmak, cinsel istismar ve taciz konusunda farkındalık oluşturmak ve çocukların kendilerini koruyabilmeleri için gerekli becerileri öğretmektir. Bu sayede, çocuklar kendilerini daha iyi ifade edebilirler, kişisel sınırlarını belirleyebilirler ve cinsel sağlık konusunda bilinçli bir tutum geliştirebilirler. Ayrıca, ebeveynler ve öğretmenler de çocukların cinsel gelişim sürecinde nasıl destek olabilecekleri konusunda bilinçlenirler.