Bolu Helal Gıda Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bolu'da düzenlenen Helal Gıda Sertifikalı Eğitim Programı, gıda sektöründe çalışan ve helal gıda üretimi, işleme ve dağıtımı konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişilere yöneliktir. Bu eğitim programı, helal gıda üretimi ve yönetimi konularında farkındalık yaratmayı, katılımcılara helal gıda kavramını tanıtmayı ve helal gıda üretim sürecindeki gereklilikleri anlatmayı amaçlar.

Eğitim programında, İslami yasalara uygun helal gıda üretimi, işleme ve dağıtımı ile ilgili konular ele alınır. Gıda sektöründe çalışanlar, bu eğitim programı sayesinde helal gıda sertifikası almak için gereken bilgi ve becerileri öğrenirler. Eğitim programı, helal gıda sertifikasına sahip olmak isteyen gıda üreticileri, gıda işletmecileri, denetleyicileri, yöneticileri, satıcıları ve diğer ilgili personeli hedef alır.