Bolu 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi (SGK Çalışan Anne Desteği) Nedir

Bu eğitim programı, annelerin 0-36 ay arasındaki çocuklarına daha iyi bakım sağlamak ve çocuk gelişimine destek olmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır.

Program, genellikle uzman eğitmenler tarafından verilen teorik ve pratik derslerden oluşur. Eğitim, çocuk gelişimi, sağlıklı beslenme, hijyen, uyku düzeni, güvenli ortam oluşturma, çocuk psikolojisi ve iletişimi gibi konularda annelere bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. SGK Çalışan Anne Desteği kapsamında düzenlenen Bolu 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi, annelere çocuk bakımında doğru yöntemler, sağlıklı yaşam alışkanlıkları, güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturma, çocuk gelişimine destek olma ve çocuklarla etkili iletişim kurma konularında rehberlik etmektedir.

Programı tamamlayan anneler, çocuklarının fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunarak daha bilinçli ve yetkin bir şekilde çocuk bakımı yapabilirler.