Bolu Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) Nedir

Bolu Robotik Kodlama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge), katılımcılara robotik kodlama alanında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program, özellikle çocuklara ve gençlere yönelik tasarlanmıştır. Program kapsamında, katılımcılar temel elektronik ve programlama bilgilerini öğrenecekler ve Arduino, Scratch, Blockly gibi yazılımların kullanımını öğreneceklerdir.

Ayrıca, katılımcılar robotik bileşenlerin kullanımı, mekanik tasarım ve hareket kontrolü konularında da eğitim alacaklardır. Eğitim sonunda, katılımcılar robotik kodlama alanında uygulayıcı belgesi almaya hak kazanacaklardır. Bu belge, robotik kodlama alanında faaliyet gösteren firmalar veya eğitim kurumları tarafından istenebilir ve katılımcıların bu alanda iş fırsatları elde etmelerine yardımcı olabilir.