Bolu Değerler Eğitimi Sertifikası

Bolu Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge), değerler eğitimi konusunda eğitim almış ve bu alanda sertifikalı bir eğitmen olarak yetkinlik kazanmak isteyen kişiler için düzenlenen bir programdır. Değerler eğitimi, bireylerin kişisel ve toplumsal gelişimlerini destekleyen ve onlara doğru davranışlar sergileme becerisi kazandıran bir eğitim türüdür. Bu eğitim programı, değerler eğitimini planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak isteyen eğitmenlere yöneliktir.

Program kapsamında, katılımcılar değerler eğitimi teorik ve pratik konularını öğrenirler. Eğitmenlerin, öğrencilerine değerlerin tanıtılması, değerlerin öğretilmesi, değerlerin uygulanması, öğrenci davranışlarının yönlendirilmesi ve öğrencilerin değerleri benimsemesi için stratejiler geliştirmeleri gerektiği vurgulanır. Katılımcılar, değerler eğitimi programının tasarlanması, öğretim materyallerinin hazırlanması, öğretim planlaması, öğretim yöntemleri ve teknikleri, öğretmen öğrenci etkileşimi, değerler eğitimi uygulamaları ve değerler eğitimi programının değerlendirilmesi gibi konularda bilgi ve becerilerini geliştirirler. Bolu Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı, katılımcılara sertifikalı bir değerler eğitimi uygulayıcısı olarak yetkinlik kazandırarak, değerler eğitiminde başarılı ve etkili bir eğitmen olmalarına yardımcı olur.