Bulanık Suda Balık Avlamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Bulanık suda balık avlamak" deyimi, karışıklık ve karmaşadan faydalanarak bir avantaj elde etmeye çalışmak anlamında kullanılır. Genellikle, bir durumun belirsizliğinden, insanların kafasının karışık olmasından veya olayların net olmamasından yararlanarak kişisel çıkar sağlamayı hedefleyen kişiler için bu ifade kullanılır. Bir nevi, kargaşa ve düzensizlik ortamında fırsatçılık yapmak ve bundan çıkar sağlamak şeklinde yorumlanabilir. Siyasi çekişmeler, ticari rekabetler veya sosyal ilişkilerde çıkar sağlamak için karışıklıkları kullanma girişimleri bu deyimin örneklerindendir.