Bursa Manevi Rehberlik Eğitimi Nedir

Manevi rehberlik eğitimi, bireylerin manevi değerlerini tanıma, anlama ve yaşama konusunda destek olmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim, insanların kendilerini ve başkalarını daha iyi anlamalarına, ruh sağlıklarını geliştirmelerine ve manevi yönden daha doyumlu bir hayat sürmelerine yardımcı olmayı hedefler. Manevi rehberlik eğitimi, genellikle dinî kurumlarda veya bağımsız eğitim kurumlarında verilir. Bu eğitim programı, kişisel gelişim, psikoloji, felsefe ve dinî bilgilerin yanı sıra etik, ahlak ve değerler konularını da kapsar.