Bursa Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bursa Oyun Terapisi Sertifikalı Eğitim Programı, çocuklar ve gençlerle çalışan terapistlerin kullanabileceği bir terapi yöntemidir. Oyun terapisi, çocukların duygusal ve davranışsal sorunlarına çözüm bulmak için oyunları kullanır. Bu eğitim programı, oyun terapisi konusunda eğitim almak isteyen kişilere yöneliktir. Eğitim programı, oyun terapisinin temel prensiplerini ve uygulamalarını öğretir.

Program, oyun terapisinin çocukların duygusal ve davranışsal sorunlarını nasıl çözdüğüne ve terapinin farklı türlerine odaklanır. Katılımcılar, çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek için oyunların nasıl kullanılabileceğini öğrenirler. Eğitim programı, terapistle çocuk arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için nasıl iletişim kurulacağına ve çocukların hissettiklerini anlama ve ifade etmelerine yardımcı olacak tekniklere de değinir. Ayrıca, farklı yaş gruplarındaki çocuklarla nasıl çalışılacağına dair bilgiler de içermektedir. Program sonunda katılımcılar, çocukların duygusal ve davranışsal sorunlarını tespit edebilme, oyun terapisinin uygulanması için gerekli teknikleri kullanabilme ve çocuklarla terapi seansları düzenleyebilme becerilerine sahip olacaklar. Ayrıca, oyun terapisi uygulayıcıları olarak çalışabilecekleri sertifikayı da alacaklardır.