Bursa Uluslararası Sözleşmeler ve Tahkim Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bursa Uluslararası Sözleşmeler ve Tahkim Sertifikalı Eğitim Programı, uluslararası ticaret işlemlerinde yer alan tarafların karşılaşabileceği hukuki sorunlara yönelik olarak düzenlenmiş bir sertifikalı eğitim programıdır. Bu program, ticari sözleşmelerin hazırlanması, uyuşmazlık çözümü, tahkim süreçleri ve benzeri konulara odaklanmaktadır. Eğitim programının amacı, katılımcılara uluslararası ticaretteki hukuki kavramları, sözleşme hazırlama tekniklerini, uyuşmazlık çözümü yollarını ve tahkim süreçlerini öğretmek, katılımcıların ticari ilişkilerinde karşılaşabilecekleri hukuki sorunları çözmeleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

Programda, uluslararası ticaret hukuku, ticari sözleşmelerin hazırlanması, uyuşmazlık çözümü yolları (tahkim, arabuluculuk, mahkeme), tahkim süreci yönetimi, tahkim ödüllerinin tenfizi ve tanınması gibi konular ele alınmaktadır. Programı tamamlayan katılımcılar, uluslararası ticaret işlemlerinde hukuki sorunlarla başa çıkabilmek için gerekli olan bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Bursa Uluslararası Sözleşmeler ve Tahkim Sertifikalı Eğitim Programı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenmektedir ve programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir.