Büyümüş De Küçülmüş - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Büyümüş de küçülmüş" ifadesi ise genellikle fiziksel boyutları değil, davranışları veya olgunluğu ifade eder. Bir yetişkinin çocuksu davranışları sergilediği zamanlarda bu tabir kullanılır. Kişi yaşına uygun olmayan şekilde davrandığında, yani olgun bir yetişkin gibi değil de, daha çok bir çocuk gibi hareket ettiğinde bu ifade eleştirel bir anlamda kullanılır. Aynı zamanda, bir kişinin belirli bir yaşa gelmiş olmasına rağmen yeterli olgunluğu ve sorumluluk bilincini geliştirememiş olduğuna dair gözlemlerle de ilişkilendirilebilir.