Çanakkale Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Nedir

Çocuk ve ergenlerde psikolojik sağlamlık, kişinin stres, travma, kayıp gibi zorluklarla başa çıkma kapasitesidir. Bu kapasite, kişinin güçlü yönlerini, kaynaklarını ve destek sistemlerini kullanarak zorlu durumlardan kurtulma yeteneği ile ilişkilidir. Psikolojik sağlamlık, kişinin kendine güven duygusunu ve uyum yeteneğini artırır. Çocuk ve ergenlerde psikolojik sağlamlık eğitimi, çocuk ve ergenlerin zorlu durumlarla başa çıkma becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Bu eğitim, öz farkındalık, öz yönetim, duygusal zeka, sosyal beceriler ve olumlu düşünme gibi alanlarda destek sağlayabilir.