Çanakkale ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi Nedir

Çanakkale ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi, ISO 14001:2015 standardına uygun olarak çevre yönetim sistemi kurmak, uygulamak ve sürdürmek isteyen kişilere yönelik bir eğitim programını ifade eder. ISO 14001:2015, çevre yönetim sistemi konusunda dünya genelinde kabul görmüş bir standarttır ve organizasyonların çevresel performansını sürekli iyileştirmeler yaparak artırmalarını hedefler. Çanakkale ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi genellikle şu konuları içerebilir: ISO 14001:2015 Standartı: ISO 14001:2015 standartının genel prensipleri, gereklilikleri ve uygulama süreçlerinin anlatılması.

Standartın yapısı, dokümantasyon gereklilikleri, risk temelli düşünce yaklaşımı, çevresel performans göstergeleri gibi konuların ele alınması. Çevre Yönetim Sistemi Kurulumu: ISO 14001:2015 standartına uygun olarak çevre yönetim sistemi kurma sürecinin anlatılması. Çevresel politika ve hedeflerin belirlenmesi, organizasyonun çevresel yasal gerekliliklere uygunluğunun sağlanması, çevresel risklerin ve fırsatların belirlenmesi, belgelenmiş bilgi ve dokümantasyon yönetimi gibi konuların ele alınması.

Çevresel Performans Ölçüm ve İyileştirme: ISO 14001:2015 standartına uygun olarak çevresel performansın ölçülmesi, izlenmesi ve iyileştirilmesi süreçlerinin anlatılması. Çevresel performans göstergeleri, çevresel izleme ve ölçme teknikleri, çevresel performansın değerlendirilmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin yönetimi gibi konuların ele alınması. Çevre Yönetim Sistemi Denetimi ve Belgelendirme: ISO 14001:2015 standartına uygun olarak yapılan çevre yönetim sistemi denetimleri ve belgelendirme süreçlerinin anlatılması. Çevre yönetim sistemi denetimleri için hazırlık, iç denetimler, dış denetimler, belgelendirme süreçleri, belgelendirme kuruluşları ile iletişim gibi konuların ele alınması.