Çanakkale Organik Hayvancılık Eğitimi Nedir

Organik hayvancılık, hayvanların doğal ve organik yemlerle beslenmesi, çiftliklerin organik bir şekilde yönetilmesi ve hayvanların doğal yaşam koşullarına uygun olarak bakımının yapılmasıyla gerçekleştirilen bir hayvancılık şeklidir. Çanakkale'de organik hayvancılık eğitimi, organik hayvancılık yöntemlerinin öğretilmesi ve uygulanması amacıyla düzenlenen eğitim programlarıdır. Bu eğitimlerde, organik hayvancılığın temel prensipleri, organik yemlerin kullanımı, doğal yöntemlerle hastalık önleme ve tedavi yöntemleri, hayvanların doğal yaşam koşullarına uygun barınak tasarımı ve diğer konular ele alınmaktadır. Eğitim programları, çiftçilere, hayvancılık sektöründe çalışanlara ve ilgilenen herkese açıktır.