Candan Yanmış - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Candan yanmış" ifadesi ise bir kişinin bir olay, durum veya başka bir kişi tarafından derinden etkilendiğini veya büyük bir acı çektiğini belirtmek için kullanılır. Bu ifade, genellikle kişinin yaşadığı duygusal acının şiddetini vurgulamak amacıyla mecaz anlamda kullanılır. Kişinin hissettiği üzüntü, hayal kırıklığı veya özlem gibi duyguları bu ifadeyle daha yoğun bir şekilde anlatılır. Örneğin, bir yakınını kaybettikten sonra büyük bir üzüntü içinde olan bir kişi için "candan yanmış" tabiri kullanılabilir.