Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programı

Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programı, deniz taşımacılığı sektörünün işletmecilik ve ekonomik boyutlarını inceleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, deniz taşımacılığı sektöründe çalışan veya çalışmayı hedefleyenler için uygun bir eğitim programıdır. Program, deniz taşımacılığı sektöründe işletmecilik faaliyetlerini düzenleyen mevzuat ve yönetmelikleri, deniz taşımacılığı sektörünün ekonomik yapısını ve finansal açıdan değerlendirilmesini, deniz taşımacılığı şirketlerinin yönetimini ve finansal yönetimini, deniz taşımacılığı piyasalarının yapısını ve işleyişini kapsar. Program ayrıca, deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin lojistik faaliyetlerini yönetmeyi, deniz taşımacılığı hizmetlerinin pazarlanmasını ve satışını, deniz taşımacılığı sektöründe çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularını da içerebilir.