Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü Nedir

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği, üniversite bölümleridir ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği konularında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği konularında eğitim alırlar ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği sektöründe çalışabilmek için gerekli olan bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olurlar.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği üniversite bölümü mezunları, okullar ve üniversitelerde psikolojik danışman ve rehber öğretmen olarak çalışabilirler. Bu bölümde mezun olanlar, özel danışmanlık şirketlerinde psikolog ve psikoterapist olarak da çalışabilirler.