Devletler Özel hukuku Doktora Programı Nedir

Devletler Özel hukuku Doktora Programı

Devletler arası hukuk, devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen hukuki kuralları içeren bir dalıdır. Devletler özel hukuku, bir devletin kendi ülkesinde yerleşik olan yabancıların haklarını ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuki kuralları içerir.

Devletler özel hukuku, yabancıların ülkede bulunma sebeplerine göre farklı şekillerde uygulanabilir. Örneğin, bir yabancı ülkede turist olarak bulunuyorsa, turistlerin haklarını ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuki kurallar uygulanır. Aynı şekilde, bir yabancı ülkede çalışmaya gelmişse, çalışanların haklarını ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuki kurallar uygulanır.

Devletler özel hukuku, yabancıların ülkede bulunma sebeplerine göre değişebildiği gibi, yabancıların ülkede bulunma sürelerine de göre değişebilir.