Eski Türk Dili Doktora Programı Nedir

Eski Türk Dili Doktora Programı

Eski Türk diline, Türkçenin kökenlerine ait olan ve Türkçenin ortaya çıkışından önce kullanılan dil olarak adlandırılır. Eski Türk dilinin tarihi, Türkçenin ortaya çıkışından önceki döneme aittir ve Türkçenin kökenlerine ilişkin çalışmaların yapıldığı alandır.

Eski Türk diline ait yazıtlar, Türklerin Anadolu'ya geldiği dönemden itibaren ortaya çıkmıştır. Bu yazıtlar, Türklerin Anadolu'daki ilk yerleşimlerinden kalma yazıtlar ve Türklerin Anadolu'da kurdukları ilk devletlerin yönetimine ilişkin yazıtlar olmak üzere ikiye ayrılır. Eski Türk diline ait yazıtlar, Türklerin Anadolu'ya geldiği dönemden itibaren ortaya çıkmıştır. Bu yazıtlar, Türklerin Anadolu'daki ilk yerleşimlerinden kalma yazıtlar ve Türklerin Anadolu'da kurdukları ilk devletlerin yönetimine ilişkin yazıtlar olmak üzere ikiye ayrılır.

Eski Türk dilinin incelenmesi, Türkçenin tarihi ve kökenlerine ilişkin çalışmaların yapılması açısından önemlidir. Bu çalışmalar sayesinde, Türkçenin tarihi ve kökenleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabilir ve Türkçenin gelişim süreci hakkında daha iyi anlaşılabilir.