Dili Bir Karış - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dili bir karış" ifadesi, Türkçe'de kişinin çok konuştuğu, geveze olduğu veya laf ebesi olduğu durumları tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Bu tabir genellikle, gereksiz ve aşırı konuşmayı, özellikle de durumun ciddiyetine veya etrafındaki insanların hissiyatına uymayan konuşmalar yapmayı ifade eder. Bu durum, söz konusu kişinin düşünmeden konuşmasını, sık sık boş ve anlamsız laflar etmesini ya da uygun olmayan şekilde espriler yapmasını anlatır. "Dili bir karış" olan bir kişi, çoğunlukla çevresindekileri rahatsız edebilir veya onların sabrını zorlayabilir. Dolayısıyla bu ifade, genellikle olumsuz bir davranış olarak kabul edilen bu tip bir iletişim biçimini vurgulamak için kullanılır.