Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Diyet ve Alerji Yönetimi: Beslenme Planları

Besin alerjileri, birçok insanın yaşamını etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Alerji yönetimi, doğru beslenme planını içerir ve bu planlar kişisel alerjiye göre özelleştirilmelidir. İşte alerji yönetimi için bazı beslenme planları ve öneriler:


  • Yumurta Alerjisi: Yumurta alerjisi olanlar için, tariflerde yumurta yerine aşağıdaki alternatifleri kullanabilirler: Yumurta yerine pürelen muz veya elma sosu
  • Yumurta yerine keten tohumu karışımı (1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu + 3 yemek kaşığı su)
  • Fındık Alerjisi: Fındık alerjisi olanlar, fındık yerine aşağıdaki alternatifleri düşünebilir: Ay çekirdeği veya kabak çekirdeği, Fındık alerjisi yoksa badem veya ceviz
  • Gluten Alerjisi (Çölyak Hastalığı): Çölyak hastaları için, glüten içeren ürünler yerine glütensiz alternatifler kullanmalıdır: Glüten içeren tahılların yerine glütensiz tahıllar (pirinç, mısır, quinoa) Glüten içeren unların yerine glütensiz unlar (badem unu, hindistancevizi unu)
  • Süt Alerjisi: Süt alerjisi olanlar, süt ürünleri yerine aşağıdaki alternatifleri kullanabilir: Laktozsuz süt veya bitki bazlı sütler (badem sütü, soya sütü) Süt tozu yerine bitki bazlı süt tozları
  • Deniz Ürünleri Alerjisi: Deniz ürünleri alerjisi olanlar, deniz ürünleri yerine aşağıdaki alternatifleri düşünebilir: Balık yerine beyaz et (tavuk, hindi) Deniz ürünü tatlı patates kızartması yerine sebze patates kızartması


Besin alerjileri ciddi olabilir, bu nedenle alerjiye sahip olan kişiler doktorları veya beslenme uzmanları ile işbirliği yapmalı ve uygun bir beslenme planı oluşturmalıdır. Beslenme planları kişiselleştirilmelidir ve alerjiye özgü olarak hazırlanmalıdır.

Anasayfa Giriş Yap Kategoriler