Diyet ve Bağışıklık Sistemi Güçlendirme

Diyet, bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, vücuda gerekli besin maddelerini sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllı ürünler, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar içeren bir diyet, bağışıklık sisteminin gerektiğinde patojenlere karşı etkili bir şekilde tepki vermesini destekler. Aynı zamanda probiyotikler gibi sağlıklı bakterileri içeren yiyecekler bağırsak sağlığını iyileştirerek bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına katkıda bulunabilir.