Eğitim Bilimleri Doktora Programı Nedir

Eğitim Bilimleri Doktora Programı

Eğitim Bilimleri, eğitim sürecine ilişkin olarak çalışan bilim adamlarının yaptığı bilimsel çalışmaları kapsayan bir bilim dalıdır. Bu alanda çalışan eğitim bilimcileri, eğitim sürecine ilişkin olarak farklı bilim dallarından (örneğin, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi) yararlanarak çalışmalar yaparlar.

Eğitim Bilimleri alanında çalışan eğitim bilimcileri, eğitim sürecine ilişkin olarak farklı bilim dallarından yararlanarak çalışmalar yaparlar. Bu çalışmalar, öğrenme sürecini incelemek, öğrenmeyi etkileyen faktörleri belirlemek, öğrenme sürecini optimize etmek, eğitim sistemlerini geliştirmek gibi konuları kapsar.

Eğitim Bilimleri alanında çalışan eğitim bilimcileri, eğitim sürecine ilişkin olarak farklı bilim dallarından yararlanarak çalışmalar yaparak eğitim sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunurlar.