Eğitimde Psikolojik Hizmetler Yüksek Lisans Programı Nedir

Eğitimde Psikolojik Hizmetler Yüksek Lisans Programı

Eğitimde psikolojik hizmetler yüksek lisans programı, eğitim sistemlerinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermek amacıyla tasarlanmış bir programdır. Bu program, öğrencilere eğitim sistemleri içerisinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verme becerileri kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Program, öğrencilere eğitim sistemlerinde psikolojik hizmetler verme becerileri kazandırmak için psikolojik danışmanlık teknikleri, eğitim psikolojisi, öğrenme teorileri ve öğrenme güçlükleri gibi konuları içermektedir. Program ayrıca, öğrencilere psikolojik danışmanlık yaparken etik ilkelere uyma, öğrenme güçlüklerini tanıma ve öğrencilere yardımcı olma gibi konuları da kapsamaktadır.