Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Eğitimin Kültürel Temelleri Yüksek Lisans Programı Nedir

Eğitimin Kültürel temelleri Yüksek Lisans Programı

Eğitimin kültürel temelleri yüksek lisans programı, eğitimin tarihsel, kültürel, sosyal ve psikolojik yönlerini inceleyen bir programdır. Bu program, eğitim sistemlerinin nasıl işlediğini, eğitim politikalarının nasıl oluşturulduğunu, eğitimin toplum ve kültür üzerindeki etkilerini, öğrenme süreçlerinin nasıl yönetildiğini ve öğrenme ortamlarının nasıl düzenlendiğini araştırır. Program, ayrıca eğitimde cinsiyet, ırk, din, sınıf, yaş ve cinsiyet gibi toplumsal faktörlerin rolünü de inceler. Bu program, öğrenciyi eğitim sistemlerini anlamaya ve değerlendirmeye yardımcı olacak bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.

NE YAPIYOR ?