Ekonomi-Maliye Doktora Programı Nedir

Ekonomi-Maliye Doktora Programı

Ekonomi, insanların mal ve hizmetler üretip tüketmeyi, para ve diğer kaynakları nasıl dağıtacaklarını ve bu kaynakları nasıl en verimli şekilde kullanacaklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Ekonomi, insanların nasıl karar verdiklerini ve nasıl hareket ettiklerini inceleyen bir disiplindir.

Maliye ise, bir ülkenin veya bir kuruluşun finansal yönetimini inceleyen bir bilim dalıdır. Maliye, bir ülkenin veya bir kuruluşun bütçesi, vergileri ve diğer finansal yönetim uygulamalarını inceler. Maliye, ayrıca, bir ülkenin veya bir kuruluşun finansal yönetimini iyileştirmeyi amaçlayan politikaları tasarlamayı da içerir.

Ekonomi ve maliye arasında bir bağlantı vardır, çünkü maliye, ekonominin bir parçasıdır ve ekonomik faaliyetlerin finanse edilmesini inceler. Ekonomik faaliyetlerin finanse edilmesi, ekonominin bir parçasıdır ve bu nedenle ekonomi ile maliye arasında bir bağlantı vardır