Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı, üretimi ve bakımı ile ilgili olan bir mühendislik dalıdır. Elektrik-elektronik mühendisliği, birçok farklı alana yayılır ve elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı, üretimi ve bakımını kapsar. Örneğin, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımından, elektronik cihaz tasarımına, bilgisayar sistemlerinin tasarımına kadar pek çok farklı alanı kapsar.

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümü, bir üniversitede veya yüksekokulunda okutulan bir programdır ve genellikle elektrik-elektronik mühendisliği alanında bir lisans derecesi verir. Bu bölüm, elektrik-elektronik mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra, elektrik enerjisi üretiminden, elektronik cihaz tasarımına, bilgisayar sistemlerinin tasarımına kadar pek çok farklı alanda çalışabilirler.

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümü, matematik, fizik, elektronik, bilgisayar bilimi ve makine mühendisliği gibi alanlarla ilişkili olarak, birçok farklı dersi içerir. Öğrenciler, elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde, elektrik devrelerinin tasarımı, elektronik cihaz tasarımı, bilgisayar sistemlerinin tasarımı gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, bu bölümde öğrenciler, elektrik enerjisi üretim teknikleri, elektrik dağıtım sistemlerinin tasarımı gibi konuları da öğrenirler.

Ayrıca Bakınız - Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Elektrik Tesisleri Yapım işi Eğitimi