Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Siber Sistemler Doktora Programı

Elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve kullanımı ile ilgili olarak elektronik cihazlar, sistemler ve süreçlerin tasarımı, üretimi ve kullanımı ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Elektrik-elektronik mühendisleri, elektrik enerjisi üretebilen sistemler tasarımı ve kurulumları ile ilgilenirler. Ayrıca, elektrik-elektronik mühendisleri, elektrik enerjisi dağıtım sistemlerini ve elektronik cihazların tasarımını yapar.

Siber sistemler ise, bilgisayar sistemlerinin güvenliği ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Siber sistemler, bilgisayar sistemlerine yönelik saldırıları önlemeye yardımcı olur ve bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlar. Siber sistemler ayrıca, bilgisayar sistemlerinin işletimi ve bakımı ile ilgilenir.

Elektrik-elektronik mühendisliği ve siber sistemler, birçok farklı alana uygulanabilir. Örneğin, elektrik-elektronik mühendisleri, elektrik enerjisi üretebilen sistemler tasarımı ve kurulumları ile ilgilenirler. Siber sistemler ise, bilgisayar sistemlerinin güvenliği ile ilgilenir. Bu alanlar, otomotiv, havacılık, uzay teknolojisi, telekomünikasyon gibi birçok farklı alanda uygulanabilir.