Elinin Hamuruyla Erkek İşine Karışmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Elinin hamuruyla erkek işine karışmak" deyimi, geleneksel toplum yapısında kadınların üstlenmesi beklenen görevlerle sınırlı kalmayıp, genellikle erkekler tarafından yapılan işlere müdahil olmalarını ifade eder. Eleştirinin dozuna bağlı olarak, bu deyim kadınların bu tür işlerde deneyimsiz olduğunu ve bu yüzden karışmamaları gerektiğini ima eden aşağılayıcı bir ton taşıyabilir. Tarihsel olarak cinsiyetçi bir bakış açısını yansıtan bu ifade, modern toplumlarda kadın ve erkek rollerinin daha esnek olduğu ve cinsiyet temelli iş bölümünün azaldığı düşünüldüğünde, artık pek tercih edilmeyen bir tabir haline gelmiştir.