Emeği Geçmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Emeği geçmek" deyimi, bir işin yapılmasında veya bir sonucun elde edilmesinde katkıda bulunan kişinin önemli bir rol oynadığını belirtmek için kullanılır. Bu ifade, bir projede, etkinlikte veya herhangi bir işte yer alan ve o işin başarıyla tamamlanmasında çaba gösteren kişilere atfen kullanılır. Bazen de bu deyim, bir kişinin başkalarının başarıları üzerinde bir etkisi olduğunu, özellikle o başarılarda belirli bir yere veya öneme sahip olduğunu ifade etmek için kullanılır. Emeği geçen kişi, genellikle maddi veya manevi bir katkı sağlayarak sonucu olumlu yönde etkileyen kişi olarak kabul edilir.