İliklerine Kadar Islanmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İliklerine kadar ıslanmak" deyimi, çok şiddetli bir şekilde ve tamamen ıslanmayı ifade eder. Genellikle yoğun yağmurda kalmak veya su içinde kalmak gibi durumlarda kullanılır. Bu ifade, sadece kıyafetlerin değil, kişinin tüm vücudunun, adeta kemiklerine kadar ıslanmış hissettiği durumları tanımlar. Örneğin, şiddetli bir yağmura yakalanıp, sığınacak bir yer bulamadan ıslanan bir kişi için "iliklerine kadar ıslanmak" deyimi kullanılabilir. Bu deyim, aşırı derecede ve tamamen ıslanmayı vurgular.