Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Endüstri Bitkileri Yüksek Lisans Programı Nedir

Endüstri Bitkileri Yüksek Lisans Programı

Endüstri bitkileri, üretim, işleme ve pazarlama açısından önemli olan bitki türlerinin üretim ve kullanımı ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Örneğin, endüstri bitkileri arasında şeker pancarı, mısır, buğday ve soya fasulyesi gibi tahıl bitkileri bulunmaktadır. Ayrıca, endüstri bitkileri arasında bitkisel yağların üretiminde kullanılan bitkiler (örneğin, soya fasulyesi, kenevir, kolza), yüksek miktarda protein içeren bitkiler (örneğin, böğürtlen, mercimek, soya fasulyesi), özlü ürünler (örneğin, bitkisel özlü ürünler, sabun) ve ilaçların üretiminde kullanılan bitkiler (örneğin, opium papatyası) de bulunmaktadır.

Endüstri bitkileri yüksek lisans programı, endüstri bitkilerinin üretimi, işleme, pazarlama ve kullanımı gibi konuları kapsayan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere endüstri bitkilerinin yetiştirilmesi, işleme teknikleri, pazarlama yöntemleri ve endüstri bitkilerinin kullanım alanları gibi konuları öğretir. Program ayrıca, endüstri bitkilerinin çevre etkileri, tasarruf edilebilir kaynakların kullanımı ve endüstri bitkileri sektöründe işletme yönetimi gibi konuları da içerebilir.

NE YAPIYOR ?