Endüstri ve Sistem Mühendisliği Doktora Programı Nedir

Endüstri ve Sistem Mühendisliği Doktora Programı

Endüstri ve sistem mühendisliği, üretim sistemlerinin tasarımı, yönetimi ve iyileştirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bu alanda çalışan mühendisler, üretim sistemlerinin tasarımından, üretimine ve işletmeye kadar çeşitli işler yaparlar. Endüstri ve sistem mühendisliği, üretim sistemlerinin verimliliğini artırmak, maliyetleri azaltmak ve kaliteyi yükseltmek gibi amaçları vardır.

Endüstri ve sistem mühendisliği alanında çalışan mühendisler, üretim sistemlerinin tasarımından, üretimine ve işletmeye kadar çeşitli işler yapabilirler. Bu işler arasında, üretim sistemlerinin verimliliğini artırmak, maliyetleri azaltmak ve kaliteyi yükseltmek gibi amaçları olan projeler hazırlamak, üretim sistemlerinin tasarımını yapmak, üretim sürecini optimize etmek ve üretim sistemlerinin işletilmesine yönelik yönetim kararları almak yer alır.