Ortopedik Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Doktora Programı Nedir

Ortopedik Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Doktora Programı

Ortopedik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, vücutta oluşan yapısal ve fonksiyonel bozulmaların onarımına yönelik bir branştır. Bu branşta, hareket sisteminin (eldiven, kemikler, kaslar, tendons ve ligaments) işlevlerinin yeniden kazanılması ve korunması amaçlanır. Bu amaç doğrultusunda, fiziksel tedavi yöntemleri, egzersizler ve diğer rehabilitasyon teknikleri kullanılır.

Ortopedik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktora programı, bu branşta uzmanlaşmak isteyen fizyoterapistler için uygun bir seçenektir. Program, bu branşta gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmak için tasarlandığından, mezunları bu branşta uzmanlaşmış fizyoterapistler olarak çalışmaya hazır hale gelirler. Programın içeriği, teorik derslerin yanı sıra pratik eğitimler de içerebilir. Programın süresi ve gereksinimleri, farklı üniversitelerde farklılık gösterebilir.