İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans Doktora Programı Nedir

İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans Doktora Programı

İslam ekonomisi, İslami ilkelere göre tasarlanmış bir ekonomik sistemdir. Bu sistem, İslami hukuka (şeriat) uygun bir şekilde yatırım, tasarruf, ticaret ve diğer ekonomik faaliyetlerin yönetimi ile ilgilenir. Uluslararası finans, ülkeler arasındaki finansal işlemlerin yönetimi ile ilgilenir. Bu işlemler, özellikle ülkeler arasındaki para transferleri, döviz ticareti ve yabancı yatırımlar gibi konuları kapsar.

Doktora programı, bir konuda uzmanlaşmak için yüksek lisans programını takip eden bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere konu hakkında derinlemesine bilgi sağlar ve onların araştırma yeteneklerini geliştirir. İslam ekonomisi ve uluslararası finans doktora programı, İslam ekonomisi ve uluslararası finans konularında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir programdır. Bu program, İslam ekonomisi ve uluslararası finans konularında derinlemesine bilgi ve araştırma yetenekleri kazandırmayı amaçlar.