Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Nedir

Ermeni dil ve kültürü bölümü, Ermeni dilinin ve kültürünün öğretimi ile ilgili bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, Ermeni dilini öğrenirler ve Ermeni kültürünün tarihini, sanatını, edebiyatını ve sosyal yapısını öğrenirler.

Ermeni dil ve kültürü bölümü mezunları, Ermeni dilini ve kültürünü öğretme, araştırma veya Ermeni dilini konuşan toplumlarda çalışma gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, Ermeni dil ve kültürü bölümü mezunları, Ermeni dilinin ve kültürünün tarihini, sanatını, edebiyatını ve sosyal yapısını öğrenebilir ve bu bilgileri kullanarak Ermeni dilini ve kültürünü araştırma yapabilirler.