Eski Çağ Tarihi Doktora Programı Nedir

Eski Çağ Tarihi Doktora Programı

Eski çağ, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar olan zaman dilimini ifade eder. Bu dönem, insanların ilk kez yerleşik hayat tarzını benimsemesiyle başlar ve antik çağın ortaya çıkışıyla son bulur. Eski çağ tarihi, İlk Çağ ve Antik Çağ olarak ikiye ayrılır.

İlk Çağ, insanların yerleşik hayat tarzını benimsemeye başladıkları dönemdir. Bu dönemde, ilk tarım yöntemleri geliştirilmiş ve ilk köyler oluşturulmuştur. Ayrıca, insanların ilk kez metalleri işlemeyi öğrendikleri bu dönemde, demir ve bakır kullanılmaya başlanmıştır. İlk Çağ, Neolitik Çağ olarak da bilinir.

Antik Çağ, insanların ilk kez yazıyı icat ettiği ve ilk devletlerin kurulduğu dönemdir. Bu dönemde, ilk uygarlıklar ortaya çıkmış ve antik Yunan, Mısır, Pers, Roma gibi ünlü uygarlıklar oluşmuştur. Antik Çağ, Bronz Çağı ve Demir Çağı olarak da ayrılır.

Eski çağ tarihi, insanların ilk kez yerleşik hayat tarzını benimsemeyi ve uygarlıkların ortaya çıkışını konu edinen önemli bir dönemdir. Bu dönemde, insanların ilk kez metalleri işlemeyi öğrendiği gibi, yazıyı da icat etmişlerdir. Bu sayede, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar olan tüm olayların ve gelişmelerin kaydedilebildiği bir kaynak oluşmuştur.