Eski Türk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Nedir

Eski Türk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Eski Türk edebiyatı, Türkiye Türkçesi'nin klasik döneminde yazılmış olan eserleri kapsar. Bu dönem, Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerinden sonra Türk dilinin klasikleşme sürecine denk gelir. Bu süreçte, Türk edebiyatı, İslam edebiyatı öğeleriyle bütünleşerek, Orhun Abideleri, Divan şiiri, masallar ve hikâyeler gibi çeşitli türlerde eserler vermiştir.

Eski Türk edebiyatı yüksek lisans programı, bu dönemde yazılmış olan eserlerin incelenmesi, yorumlanması ve anlaşılmasına yönelik eğitimler verir. Programın içeriği, Türk dilinin klasikleşme süreci, eski Türk dil yapısı, eski Türk edebiyatı tarihi, eski Türk divan şiirinin özellikleri, Orhun Abideleri gibi konuları kapsar. Program ayrıca, eski Türk edebiyatı ile ilgili çeşitli araştırma metotlarını da öğretir.