Ezilip Büzülmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ezilip büzülmek" deyimi, bir kişinin manevi olarak çok büyük bir üzüntü, sıkıntı veya baskı altında kalarak, kendini değersiz veya önemsiz hissetmesi durumunu ifade eder. Ayrıca, kişinin fiziksel veya psikolojik olarak kendini küçük ve güçsüz hissettiği, karşılaştığı olumsuzluklar karşısında çaresizlik içinde kaldığı anları tanımlamak için de kullanılır. Bu deyim, özellikle moral bozukluğu veya çökkünlük yaşayan kişilerin durumlarını betimlemek için kullanılır.