Fen Bilgisi Yüksek Lisans Programı

Fen Bilgisi yüksek lisans programı, Fen Bilimleri alanında eğitim vermeyi amaçlayan öğretmenler için tasarlanmış bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmenlerin Fen Bilimleri derslerini verme becerilerini geliştirmeyi amaçlar ve öğrencilere bilimsel süreçleri anlama ve uygulama becerilerini kazandırmayı hedefler.

Program genellikle bir yıl sürer ve dersler Fen Bilimleri alanında temel konuları kapsar, bunlar arasında biyoloji, fizik, kimya ve matematik gibi dersler bulunur. Programın tamamlanmasından sonra, öğretmenler Fen Bilimleri derslerini daha etkili bir şekilde vermeyi ve öğrencilere bilimsel düşünme becerilerini kazandırmayı hedefleyen etkinlikler tasarlamayı öğrenebilirler.