Finansal Matematik Doktora Programı Nedir

Finansal Matematik Doktora Programı

Finansal matematik, finansal piyasalarda yapılan işlemlerin matematiksel modellerini inceleyen bir bilim dalıdır. Finansal matematik, finansal enstrümanların değerinin tahmini için matematiksel yöntemler kullanır. Örneğin, finansal matematik, opsiyon sözleşmelerinin değerini tahmin etmek için Black-Scholes modelini kullanabilir. Ayrıca, finansal matematik, yatırım fonlarının ve diğer portföylerin performansını ölçmek için kullanılabilir. Finansal matematik, ayrıca finansal piyasaların ve finansal enstrümanların risklerini ölçmek için kullanılabilir.