Fizik İncelemeleri Doktora Programı Nedir

Fizik İncelemeleri Doktora Programı

Fizik incelemeleri ve kriminalistik, kriminal olayları araştırmada fiziksel delillerin toplanması, incelenmesi ve yorumlanmasını amaçlar. Fizik incelemeleri ve kriminalistik, polis, savcılar ve diğer suç araştırma örgütleri tarafından kullanılan bir yöntemdir.

Fizik incelemeleri ve kriminalistik, çeşitli fiziksel delilleri toplar ve inceler. Bu deliller arasında, katillerin izlerini bırakabilecek DNA, parmak izi, el yazısı ve diğer biyolojik deliller gibi öğeler bulunur. Fizik incelemeleri ve kriminalistik ayrıca, olay yerinde bulunan diğer fiziksel delilleri de inceler, örneğin silah, kurşun, kumaş ve diğer nesneleri.

Fizik incelemeleri ve kriminalistik, bu delilleri topladıktan sonra onları inceler ve yorumlar. Örneğin, bir katilin parmak izini inceleyerek onun kimliğini belirlemeye çalışır veya bir olay yerinde bulunan bir silahın balistik özelliklerini inceleyerek o silahla atılan kurşunun nereden geldiğini belirlemeye çalışır. Fizik incelemeleri ve kriminalistik, kriminal olayları araştırmada önemli bir yöntemdir ve bu alandaki bilimsel ilerlemeler, suç araştırmalarının etkinliğini ve doğruluğunu artırmıştır.