Mimari Tasarım Doktora Programı Nedir

Mimari Tasarım Doktora Programı

Mimari tasarım doktora programı, öğrencilere mimari tasarım alanında araştırma yapma ve yenilikçi çözümler sunma becerilerini kazandırmak amacıyla tasarımı ve yönetimi için tasarım araştırmaları yapmalarını ve bu araştırmaları yazılı olarak sunmalarını içerir.

Bu programda öğrenciler, mimari tasarımın tarihini, estetiklerini ve tekniklerini öğrenirler ve bunları uygulamaya geçirerek yenilikçi tasarımlar oluştururlar. Ayrıca, öğrenciler çevre ve sosyal etki üzerine tasarım kararları alır ve bunları uygularlar. Bu program ayrıca, öğrencilere proje yönetimi, işletme ve finansal yönetim becerileri de kazandırır.