Fiziki Coğrafya Doktora Programı Nedir

Fiziki Coğrafya Doktora Programı

Fiziki coğrafya, fiziksel özellikleriyle ilgili olarak Dünya'yı inceleyen bir coğrafya dalıdır. Fiziki coğrafya, Dünya'nın yüzey özelliklerini, iklimlerini, hava şartlarını ve doğal kaynaklarını inceler. Fiziki coğrafya, aynı zamanda insanların doğal ortamları nasıl kullandıklarını ve doğal ortamları nasıl etkilediklerini de inceler.

Fiziki coğrafya, Dünya'nın yüzey özelliklerini inceler. Bu özellikler arasında, dağlar, ovalar, nehirler, göller ve diğer yüzey özellikleri yer alır. Fiziki coğrafya ayrıca, Dünya'nın iklimlerini ve hava şartlarını inceler. Bu konular arasında, sıcaklık, nem, yağış miktarı ve rüzgar hızı gibi öğeler yer alır.

Fiziki coğrafya ayrıca, Dünya'nın doğal kaynaklarını inceler. Bu kaynaklar arasında, petrol, doğal gaz, madenler ve diğer kaynaklar yer alır. Fiziki coğrafya, insanların doğal ortamları nasıl kullandıklarını ve doğal ortamları nasıl etkilediklerini de inceler. Bu konular arasında, ormanların kesilmesi, nehirlerin çevresindeki toprakların kullanılması ve doğal ortamların kirletilmesi gibi konular yer alır.