Fizyoterapi Rehabilitasyon Doktora Programı Nedir

Fizyoterapi Rehabilitasyon Doktora Programı

Fizyoterapi rehabilitasyon, vücut hareketlerinin ve fonksiyonlarının iyileştirilmesine yönelik bir tıbbi uygulamadır. Fizyoterapi rehabilitasyon, yaralanmalar, ameliyatlar veya doğuştan gelen vücut fonksiyonları bozuklukları gibi nedenlerle ortaya çıkan hareket ve fonksiyon bozukluklarının tedavisine yardımcı olur.

Fizyoterapi rehabilitasyon, ayrıca vücut fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olan egzersizler ve tedavi yöntemlerini kullanır. Fizyoterapi rehabilitasyon, ayrıca vücut fonksiyonlarının düzelmesine yardımcı olabilecek cihazların ve enstrümanların kullanımını da içerebilir. Fizyoterapi rehabilitasyon, genellikle fizyoterapi uzmanları tarafından yürütülür ve birçok farklı ortamda, örneğin hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde veya evde uygulanabilir.