Geleneksel Türk El Sanatları Yüksek Lisans Programı Nedir

Geleneksel Türk El Sanatları Yüksek Lisans Programı

Geleneksel Türk El Sanatları, Türkiye'de yüzyıllar boyunca geliştirilmiş ve nesilden nesile aktarılan el yapımı sanatları kapsamaktadır. Bu el sanatları, özellikle Türkiye'nin farklı bölgelerinde özgün özellikler gösterir ve farklı tasarım, teknik ve malzemeler kullanılır. Bu el sanatları arasında kilim dokumacılığı, halı dokumacılığı, nakış işleme, çini ve seramik çalışmaları, keçe işleme, ahşap oyma, metal işleme, kumaş boyama ve dantel işleme gibi pek çok çeşit bulunur.

Yüksek lisans programı, Geleneksel Türk El Sanatları alanında daha ileri seviyede eğitim ve araştırma yapmayı hedefleyen öğrencilere yönelik bir programdır. Bu program, Geleneksel Türk El Sanatları alanında özel bir konuya yoğunlaşan ve bu konuya dair ayrıntılı bilgi edinmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Programı tamamlayan öğrenciler, Geleneksel Türk El Sanatları alanında uzmanlaşmış olacak ve bu alanda araştırma yapmaya ve öğretmeye hazır hale gelecektir.