Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

İş Yaşamı Temelli Öğrenme Yüksek Lisans Programı Nedir

İş Yaşamı Temelli Öğrenme Yüksek Lisans Programı

İş Yaşamı Temelli Öğrenme (Work-Based Learning, WBL) yüksek lisans programları, çalışanların kariyerlerini geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarıdır. Bu programlar, öğrencilerin iş hayatındaki deneyimlerini öğrenme sürecine dahil ederek, teorik bilgi ve pratik uygulama arasında bir bağ kurmayı amaçlar. Bu programların amacı, öğrencilerin iş yaşamındaki becerilerini geliştirirken aynı zamanda akademik bilgi ve yetkinliklerini de artırmaktır.

WBL yüksek lisans programları, genellikle işletmeler ve kurumlar ile işbirliği içinde düzenlenir ve öğrenciler, işyerlerinde çalışırken aynı zamanda eğitim alırlar. Bu programların süresi, öğrencilerin işyerlerinde çalışma sürelerine göre değişebilir ve genellikle 1-2 yıl arasında değişir. Bu programlar, çalışanların kariyerlerini geliştirmeyi amaçlayan birçok farklı alanda sunulabilir ve öğrencilerin çalıştıkları alana uygun olarak seçim yapabilecekleri birçok seçenek sunar.

WBL yüksek lisans programları, çalışanların işyerlerinde öğrendiklerini akademik ortamda dağıtımı ve ölçümü için tasarlandı. Bu programlar, çalışanların iş yaşamında karşılaştıkları problemleri çözmek ve işyerlerindeki öğrenmeyi artırmak için tasarlandı. Bu programlar, çalışanların işyerlerinde öğrendiklerini akademik ortamda dağıtımı ve ölçümü için tasarlandı. Bu programlar, çalışanların işyerlerinde öğrendiklerini akademik ortamda dağıtımı ve ölçümü için tasarlandı.

NE YAPIYOR ?