Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı Nedir

Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı

Geleneksel Türk Müziği yüksek lisans programı, Türk müziğinin tarihi, teorisi ve uygulamasını kapsayan bir eğitim programıdır. Program, Türk müziğinin çeşitli yörelerine ait müziklerin yapısı, sözleri ve müzikal yapılarını inceleyerek, öğrencilere Türk müziğinin geleneklerine ve özelliklerine dair derin bir anlayış kazandırmayı amaçlar. Program ayrıca, Türk müziğinin çeşitli enstrümanlarının çalım tekniklerini ve Türk müziği eserlerinin yorumunu öğretir. Program, Türk müziğinin farklı stil ve akımlarını da içeren bir ders planına sahiptir.