Genel İşletme Doktora Programı Nedir

Genel İşletme Doktora Programı

Genel işletme, bir işletmenin nasıl yönetileceğine dair genel kavramları ve ilkeleri inceleyen bir bilim dalıdır. Genel işletme, işletmelerin nasıl kurulacağını, nasıl yönetileceğini, nasıl pazarlanacağını ve nasıl finansal olarak yönetileceğini inceler. Genel işletme, ayrıca işletmelerin nasıl işletileceği, nasıl ürünler ve hizmetler üreteceği, nasıl pazarlanacağı ve nasıl finansal olarak yönetileceği gibi konuları da kapsar.

Genel işletme, işletmelerin nasıl yönetileceği konusunda çeşitli kuramlar ve yaklaşımlar sunar ve bu kuramlar ve yaklaşımları işletmelerin yönetiminde kullanılmasını önerir. Genel işletme, ayrıca işletmelerin çeşitli fonksiyonlarını da kapsar, bunlar arasında satın alma, üretim, pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi fonksiyonlar yer alır. Genel işletme, işletmelerin nasıl yönetileceği konusunda önemli bilgiler sağlar ve işletmelerin başarılı olmaları için gereken bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlar.