Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Doktora Programı Nedir

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Doktora Programı

Elektronik ve haberleşme mühendisliği, elektronik cihazların tasarımı ve üretimi ile ilgili olan elektronik mühendisliği ile haberleşme sistemlerinin tasarımı ve üretimi ile ilgili olan haberleşme mühendisliği gibi iki alt dalı vardır. Elektronik ve haberleşme mühendisliği, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılır, örneğin bilgisayar ve cep telefonlarının tasarımından, haberleşme sistemlerinin kurulumuna kadar.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği alanında çalışan mühendisler, elektronik cihazların tasarımı ve üretimi, haberleşme sistemlerinin tasarımı ve üretimi, elektronik cihazların ve haberleşme sistemlerinin kurulumu ve bakımı gibi çeşitli işler yapabilirler. Elektronik ve haberleşme mühendisliği alanında çalışan mühendisler ayrıca, elektronik ve haberleşme sistemlerinin optimize edilmesi, performansının artırılması ve yenilenmesi gibi konularla da ilgilenebilirler.